Badvattenprovatagare

Publicerad 15.3.2023 14:06 | Uppdaterad 16.3.2023 07:29

Meddelandet är tillgängligt t.o.m. 10.4.2023 15:00

Vill du ha ett av Ålands roligaste sommarjobb så ska du se hit! ÅMHM söker nu en badvattenprovtagare som kan vara med och trygga Ålands vackra badstränder under sommaren 2023.

ÅMHM har tillsyn över alla godkända allmänna badplatser på Åland och kontrollerar regelbundet säkerheten och standarden på badstränderna.

Under badsäsongen som inleds den 15 juni och pågår till den 31 augusti tar vi vattenprover för att kontrollera bakteriehalter samt eventuell förekomst av andra föroreningar. Vi tittar även på mängden alger och badstrandens allmänna skick.

Badplatserna på Åland har överlag en god badvattenkvalitet. De senaste somrarna har de flesta badvattnen haft väldigt låga bakteriehalter. Några vattenprover har dock överskridit gränsvärdena.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna utgörs främst av tillsyn, provtagning och algövervakning av allmänna badstränder och hushållsvattentäkter.

Vid EU-badstränder tar vi vattenprov fyra till sex gånger per säsong, beroende på tidigare års vattenkvalitet. Små allmänna badstränder som godkänts av ÅMHM provtar vi tre gånger per säsong.

En mer ingående kontroll av badsträndernas skick och utrustning görs i regelbundet återkommande projekt. Det finns fastställda krav på hur en godkänd allmän badstrand ska vara utrustad, det ska bland annat finnas livräddningsutrustning och tillgång till toaletter och omklädningsrum.

Du lägger upp provresultat direkt på vår hemsida och håller allmänheten informerad om algläget och annat av intresse. Mediakontakter förekommer då tidningarna ofta är intresserade av att skriva om just förekomsten av alger i vattnet i olika perioder under sommaren.

Vad vi söker

Inga förkunskaper krävs utan du lärs upp på plats. Vi ser gärna att du är drivande, ansvarstagande, välorganiserad och social. Arbetet kräver samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Datavana är ett krav liksom B-körkort. Tjänstebilar finns att tillgå. Myndighetens förvaltningsspråk är svenska.

Tillträde och ersättning

Arbetet är på 50% men omfattningen kan diskuteras vid behov. Tillträde enligt överenskommelse med utgångspunkt i början på juni. Slutdatum enligt överenskommelse i augusti.

Grundlön för heltid enligt gällande tjänstekollektivavtal (2347 - 2964 €/månad inkl. allmänt tillägg och eventuella ålderstillägg)

Ansökan och information

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden. Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda senast den 10 april 2023 kl. 15.00 på adressen:

ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn

eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Mer information om tjänsten fås av miljöskyddsinspektören Casper Sivén
+358-18-528 628, e-post förnamn.efternamn@amhm.ax.
Hemsida: www.amhm.ax.