Förändringens vindar blåser, ta chansen att vara del av de stora projekt som planeras på Åland inom hållbar energi! Vi söker nu en miljöskyddsinspektör!

Publicerad 28.4.2023 00:00

Meddelandet är tillgängligt t.o.m. 31.5.2023 15:00

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet lediganslår nu en spännande tjänst som miljöskyddsinspektör. Den utlysta tjänsten kommer att ingå i den nyskapade vindkraftsenheten som handhar miljöskydds- och vattenärenden gällande förnyelsebar energi främst med fokus på de planerade havsbaserad vindkraftsparkerna.

Tjänsten är tillfällig men förväntas förlängas årligen i 5–10 år då projekten är omfattande och tidskrävande. Förkunskaper om vindkraft krävs ej men är meriterande. Möjlighet till kunskapsinhämtning ges också på plats. Som miljöskyddsinspektör ingår arbetsuppgifter så som ärendeberedning, rådgivning, utredning av klagomål och samarbete med andra myndigheter samt kunskapsspridning med tillhörande dokumentering.  

Vad vi erbjuder:

  • Attraktiva och mångsidiga arbetsuppgifter
  • Ett kompetent och tight team
  • Flexibla arbetstider
  • Möjlighet till distansarbete
  • 30 dagars semester
  • 240 euro i friskvårdsbidrag och 120 euro i massageförmån per år
  • Tillgång till enklare träningsutrustning i egen lokal
  • God och lättillgänglig företagshälsovård

Vem vi söker

Vi söker dig som kan arbeta i första hand självständigt men även i grupp, samt är bekväm med att driva egna projekt/ärenden framåt. Du är ansvarstagande, beslutsam, välorganiserad, flexibel, social samt lojal mot dina arbetskamrater. Du kan göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav. Du kan även skapa och upprätthålla goda kundkontakter samt lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Arbetet kräver integritet, samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du förutsätts ha datavana samt B-körkort.

Behörighetskrav för tjänsten är examen inom lämpligt ämnesområde från en minst fyraårig universitets- eller högskoleutbildning. Meriterande är erfarenhet av förvaltningsarbete, relevant erfarenhet inom teknik/energiteknik/miljöskydd samt kunskap om relevant lagstiftning.

Myndighetens förvaltningsspråk är svenska.

Då vi är en liten myndighet är samarbete och kommunikation inom den egna gruppen och med de andra grupperna av största vikt.

Du hanterar ärenden enligt förvaltningslagens regler och registrerar förfarandet i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision. Inom vårt arbetsfält hanterar vi såväl åländsk lagstiftning som riks- och EU-lagstiftning, varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot att läsa just din ansökan!

Tillträde och ersättning

Tillträde enligt överenskommelse. Grundlön inkl. ålderstillägg och allmänt tillägg enligt gällande tjänstekollektivavtal 3368–4267 euro/månad.

Ansökan och information

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda senast onsdag den 31 maj 2023 kl. 15.00 på adressen:

ÅMHM

Norragatan 17

AX-22100 Mariehamn

eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Mer information om tjänsten fås av:

Sektionschef miljögruppen Helena Boman

tel. (+358-18-) 528 613 eller e-post fornamn.efternamn@amhm.ax.

Hemsida: www.amhm.ax