Ordinarie tjänst som sektionschef/hygieniker

Publicerad 27.10.2022 12:50 | Uppdaterad 1.12.2022 14:50

Meddelandet är tillgängligt t.o.m. 30.1.2023 15:01

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet lediganslår en ordinarie tjänst som sektionschef/hygieniker

ÅMHM är en prövnings- och tillståndsmyndighet inom miljö, livsmedel, alkohol, hälsovård, sjukvård och socialvård. Därtill handhar myndigheten 24 h veterinärvårdsverksamhet samt utför laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö. Myndigheten har ca 40 anställda.

Vi söker nu en sektionschef för myndighetens veterinärgrupp och även miljöskyddsinspektörerna i gruppen som arbetar med livsmedel, hälsovård och alkohol.

Sektionschefen har personalansvar för ca 11 personer och ansvarar för att leda och fördela arbetet inom sin sektion. Att fungera som ett bollplank, följa upp arbetet, problemlösning, motivera och stötta medarbetarna är dagliga inslag. Du är även huvudansvarig för tillsynen på våra livsmedelsanläggningar. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp bestående av myndighetschefen, två sektionschefer, laboratoriechefen och myndighetsjuristen.

Inkomna ärenden hanteras enligt förvaltningslagens regler och registreras i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision. För att klara arbetet är goda datakunskaper därför en förutsättning. Inom vårt arbetsfält hanterar vi såväl åländsk lagstiftning som riks- och EU-lagstiftning, varför du förutsätts kunna ta till dig juridiska texter.

Då ÅMHM är en mindre myndighet behövs en flexibel organisation och du kan därför även komma att handa vissa typer av egna ärenden. Du deltar i myndighetens veterinärjour och i smådjursvården vid myndighetens smådjursklinik. Beroende på beslut om budgetmedel i slutet av året kan frågan kring delaktighet i jour och kliniskt arbete diskuteras.

Vad vi söker

Vi söker dig som har ledarerfarenhet, är driven och nyfiken. Du är ansvarstagande, beslutsam, välorganiserad, flexibel och har en god kommunikativ förmåga. Du kan göra objektiva och sakliga bedömningar samt ställa tydliga krav. Du kan även skapa och upprätthålla goda kundkontakter och lösa eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Arbetet kräver integritet, samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du förutsätts ha B-körkort.

Behörighetskrav för tjänsten är vet.med.lic.examen (legitimerad veterinär).

Meriterande är hygienikerexamen eller annan kompetens som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, kunskap om för tjänsten relevant lagstiftning samt erfarenhet av förvaltningsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser fram emot att höra mer om just dig vid en eventuell intervju.

Myndighetens förvaltningsspråk är svenska.

Vi hoppas att du vill bli en i gänget som arbetar för ett levande örike med en ren och trygg livsmiljö för både människor och djur!

Tillträde och ersättning

Tillträde 1.5.2023 (kan eventuellt diskuteras om möjlighet finns att börja tidigare).

Lön enligt gällande tjänstekollektivavtal, inklusive allmänt tillägg:

  • Om veterinären har genomgått ett sådant livsmedelshygienikerförhör jämte fortbildning som ingår i specialveterinärexamen inom livsmedels- och miljöhygien. Grundlön euro/månad 4 916 – 5 465 euro.
     
  • Om veterinären har en för uppgiften lämplig specialveterinärexamen. Grundlön euro/månad 4 916 – 5 997 euro.
     
  • Löneintervallet för legitimerade veterinärer utan påbyggnadsutbildning är 4 916 – 5 061 euro.

Vid jour tillkommer ett avtalsmässigt jourtillägg samt arvoden för utförda tjänster under jour.

Ansökan och information

Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden. Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda senast måndagen den 30 januari 2023
kl.15.00 (lokal tid) på adressen:

ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn

eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Mer information om tjänsten fås av:

Myndighetschef Susanne Perander
tel. (+358-18-) 528 628 eller e-post susanne.perander@amhm.ax

Hemsida: www.amhm.ax