Sommarveterinär 2023

Publicerad 24.2.2023 10:09 | Uppdaterad 8.3.2023 15:46

Är du under utbildning till veterinär eller färdig veterinär och vill sommarjobba på natursköna Åland i sommar?

Du kommer att ingå i vår veterinärgrupp som består av sex praktiserande veterinärer med olika arbetsområden där du får tillfälle att prova på det mesta och att arbeta med flera djurslag. Arbetet innebär huvudsakligen kliniskt arbete i fält med nöt, får och lite häst. Vi arbetar med förebyggande djurhälsovård samt akutvård. Arbete på vår smådjurmottagning tillsammans med veterinärassistent samt besiktning på slakteri kan också vara aktuellt. 

I tjänsten ingår beredskap/jour och då arbetar man med alla djurslag. Beredskapen delas inom gruppen men ligger vanligen runt en vardag i veckan och var 4-5:e helg. Stöd och vägledning från erfarna kollegor erbjuds givetvis. 

ÅMHM erbjuder företagshälsovård och friskvårdsbidrag. Om så önskas kan arbetsgivaren även hjälpa till med kontakter och tillvägagångssätt för att ansöka om veterinärlegitimation och tf. tillstånd i Finland. Även hjälp med att hitta bostad kan erbjudas.  

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet handhar tillsyn, prövning, information och förebyggande verksamhet inom miljö, hälsa, hälso- och socialvård samt erbjuder veterinärvård och laboratorietjänster inom livsmedel, jordbruk och miljö. Myndigheten har ca 40 anställda. 

Vad vi söker
Vi söker dig som är ansvarstagande och som trivs med att självständigt få strukturera ditt arbete samt är flexibel och tycker om ett varierande arbetstempo. 
Gruppen som enhet är avgörande för att arbetet ska flyta och vi fäster därför stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Behörighetskrav för vikariatet är vet.med.lic.examen (legitimerad veterinär) eller veterinärstudent med tf. tillstånd. Du måste också ha B-körkort. Arbetsspråket är svenska och vi förutsätter att du uttrycker dig flytande i tal och skrift. God datorvana är en förutsättning. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande men inget krav. 

Tillträde och ersättning
Tillträde enligt överenskommelse men med början i juni och slut i augusti. 
Tjänsten är på heltid (37 h/vecka). Grundlönen är 4 902,73 – 5 463,70 euro/månad, beroende på erfarenhet och utbildning. Ett allmänt tillägg om 121 euro/månad tillkommer, samt jourersättning, jourarvode och kompensationsledighet.

Ansökan och information
Intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsperioden. Din ansökan och meritförteckning ska vara ÅMHM tillhanda senast den 23 mars 2023 kl. 15.00 på adressen:
ÅMHM
Norragatan 17
AX-22100 Mariehamn

eller digitalt per e-post på kansliet@amhm.ax.

Mer information om tjänsten fås av:
Myndighetschef Susanne Perander
tel. (+358-18-) 528 628 eller e-post susanne.perander@amhm.ax

Hemsida: www.amhm.ax