Laboratoriet

Laboratoriet

Vi är ditt lokala ackrediterade laboratorium, med utmärkt kvalitet och stor analysbredd för att kunna erbjuda god service för hela det åländska samhället. Vi erbjuder kvalitetssäkrade och ackrediterade kemiska och mikrobiologiska analyser för företag, privatpersoner och myndigheter. Våra analysområden är vatten, livsmedel och lantbruk.

Vi finns på Sundblomsvägen 31 i Prestgården by i Jomala.

Kemiska prov från privata brunnar tas i regel emot måndag-tisdag, mikrobiologiska prov måndag-torsdag, ej dag före helg.

OBS! Kom ihåg att kontakta oss, innan du kommer med ditt prov, för att boka in det och vid behov hämta lämpligt provtagningskärl.

Störning i laboratoriets verksamhet måndagen den 13.9.2021

Det installeras bergvärme i laboratoriets lokaler under september månad. Måndagen den 13.9 kommer vi att ha ett planerat strömavbrott som pågår hela förmiddagen och eventuellt även en stund på eftermiddagen. Detta påverkar bland annat vår telefonväxel och även våra möjligheter att ta emot externa prov. Vi ser fram emot att få ett miljövänligare uppvärmningsalternativ och hoppas att ni har överseende med den tillfälliga störningen i vår verksamhet.

Hjälp oss bli bättre

På ÅMHM arbetar vi kontinuerligt med att förbättra servicen till allmänheten. Hjälp oss i vårt arbete genom att fylla i vår kundenkät som du hittar här:

Länk till kundenkät för ÅMHM Laboratoriet

Enkäten tar mindre än tio klick att fylla i.